PIIBLIÕPPE KURSUS ALGAB 25. JAANUARIL 2020 PÕLTSAMAAL

EELK Misjonikeskus on juba 5 aastat korraldanud Põltsamaal heal tasemel piibliõppe kursusi täiskasvanutele, kuhu oodatakse huvilisi alates vanusest 30 aastat. Tänaseks on 92 inimest erinevatest kogudustest selle kursuse läbinud ja saanud julgustust ennast rohkem panustada oma koguduse tegevusse. 7 inimest on saanud südamesse soovi asuda seejärel õppima teoloogiat ka EELK usuteaduse instituudis.

Piibliõppe kursus kestab jaanuarist novembrini (v.a. juuni ja juuli) kuu viimase reede õhtust laupäeva lõunani ja toimub Põltsamaa kogudusemajas aadressil Allika 1.

Ühe kursuse jooksul on kavas läbi võtta järgmised teemad, nagu religiooni mõiste ja arengusuunad, piibel ning selle kujunemine ja jaotus, kolmainus Jumal ja mida Piibel ütleb Jumala kohta, ajalooline Jeesus ja tema õpetus, kiriku õpetus, kiriku ajalugu ja kristlikud konfessioonid, jumalateenistuse kord, kirikukalender, isiklik usuelu.

Lektoriteks on meie kiriku tuntud teoloogid ja vaimulikud Arne Hiob, Vallo Ehasalu, Urmas Nõmmik, Eenok Haamer, Peeter Paenurm, Kaido Soom, Jaan Lahe, Urmas Nagel, Tauno Kibur, Marko Tiitus ja teised.


Kursuse maksumus on 315 €. Osavõtumaksu võib tasuda ka ühe kuu kaupa (a´35 €). Koguduse töötegijad või need, kes tahaksid pärast kursust või selle ajal olla abiks oma kodukoguduse vaimulikul ülesehitamisel, võivad taotleda osavõtumaksu tasumist ka koguduse poolt.

Kui esimesele kokkusaamisele jaanuaris ei jõua, võib kursusega liituda ka alates veebruarist.

Kui tekkis huvi, siis võta ühendust alloleval kontakil. Kui aga veel kahtled ja tahad rohkem informatsiooni, saad seda lugeda Eest Kiriku lehtedest.


<http://www.eestikirik.ee/number/2018_12_26_nr_52/>, 3. jaanuar 2018 Nr 1
<http://www.eestikirik.ee/number/2018_01_03_nr_1/>, 8. jaanuar 2020 nr.1
(http://www.eestikirik.ee/poltsamaal-toimub-taiskasvanute-piiblikursus/).

Registreerimine kestab 22. jaanuarini.

Registreerimine ja täpsem info piibliõppe kursuse ajakava ja osalemistingimuste kohta: Põltsamaa koguduse õpetaja Markus Haamer, tel 56 246 717, e-post: markus.haamer@eelk.ee
Juuru koguduse õpetaja Kalle Kõiv, tel 50 12 325, e-post: kalle.koiv@eelk.ee